Blog

Alles wat je moet weten over de TSH grips

De perfecte hockeygrip met een uniek design

Alle hockeyers zijn bekend met de problemen die de standaard grip van hun hockeystick kan veroorzaken. Het is bijna onmogelijk om met een standaard grip te spelen wanneer het regent.  Je natte grip wordt glad en je stick goed blijven vasthouden wordt lastig. Een bal goed raken of een passeerbeweging uitvoeren wordt bijna onmogelijk. Je grip laat weer eens los of verschuift omdat het nooit op de juiste manier gelegd is.

Wil jij altijd en overal met een betrouwbare grip kunnen spelen, kies dan voor een grip van Team Streethockey. Lees hieronder waarom je zou moeten kiezen voor een grip van Team Streethockey. En leer meteen alle belangrijke dingen om te weten over jou perfecte hockeygrip. Of bekijk onze grips meteen in onze SHOP.

Waarom TSH grips?

De zogenoemde zeemgrips zijn al langere tijd in de hockeywereld bekend. Een aantal jaar terug zagen wij vooral de standaard gele grips. Echter rafelen deze snel en is de kwaliteit niet top. Als je betere kwaliteit zeemgrips wil, ga je al snel naar de Gribbid grips. Gribbid ontwikkeld haar grips van hoog kwaliteit chamois. Door de samenwerking tussen Gribbid en Team Streethockey zijn de grips van Team Streethockey zijn van dezelfde Gribbid kwaliteit. Zowel met droog als nat weer is de grip altijd stroef en heb je de beste controle over stick en bal. Naast kwaliteit levert Team Streethockey haar grips met de tofste designs. Je hebt keuze uit 5 verschillende kleurrijke designs. Zo ziet jou stick er voortaan het beste uit van je team.

De beste manier om de grip om je stick te doen

Een vraag die voor veel hockeyers onbeantwoord blijft is de vraag: De grip wel of niet nat maken voordat je deze om je stick doet? Het antwoord daarop is heel simpel. Wel nat maken! Wanneer je de Team Streethockey grip eerst nat maakt en hem nat om je stick draait zal hij daarna opdrogen en nog strakker om de stick heen zitten. Dit zorgt ervoor dat de grip een nog langere levensduur heeft en hij fijner speelt.

Om ervoor te zorgen dat je hockeygrip goed om je stick blijft zitten is het van belang dat je weet hoe je de grip om je stick moet doen. Het eerste uitgangspunt is om aan het uiteinde van stick te beginnen. Bij de eerste keer draaien zorg je voor veel overlapping zodat het eerste gedeelte van de grip goed vast zit. Vervolgens draai je de grip strak, met een klein beetje overlapping verder om de stick naar beneden toe. Hierbij houd je de grip steeds schuin onder een hoek van ongeveer 25 graden. Trek tijdens het omrollen de grip steeds goed strak. Onderaan plak je de grip goed vast met wat sporttape. Bovenaan zou dat ook kunnen mocht je dat prettig vinden.

Hoe vaak moet je je grip vervangen?

Grips vervangen is een puur persoonlijke kwestie. Sommige mensen vinden het fijn om elke week met een nieuw gripje te spelen anderen spelen het liefst het hele seizoen met hetzelfde gripje. Ook bij internationals is dit erg verschillend en hangt het af van de persoonlijke voorkeur. Onze voorkeur gaat uit naar eens in de 3 maanden wel het gripje te vervangen. Op een gegeven moment merk je dat de bovenkant van het grip wat donkerder wordt naarmate je hem meer gebruikt. De echte grip laag begint dan wat te slijten. Een nieuw gripje voelt dan ook wel weer heel erg lekker!

Het perfecte design voor bij jouw stick

Met Team Streethockey hebben we maar liefst vijf verschillende versies van de grip ontworpen om zo voor iedereen een passend design te creëren! De designs verschillen in de hoeveelheid tekst op een grip en het aantal logo’s. Ook zijn er verschillende kleuren beschikbaar, variërend in Rood, Zwart, Geel en Blauw. Zo is er altijd een geschikte grip voor jou te vinden in onze SHOP!

Ga terug