Hockey op school

  • 1,5 uur
  • Max 20 personen
  • Deelnemers krijgen stuk theorie en praktijk over de invulling van hockey op school. Er worden handvatten gegeven en basis skills aangeleerd.

Tijdens een workshop “hockey op school” leren we je de vorm “streethockey” kennen. We laten zien wat deze vorm inhoudt en hoe je deze activiteit kunt overbrengen op andere deelnemers.

Veilig en leuk hockeyen

Hockey komt niet altijd over als een veilige sport voor jongen kinderen, zeker met beperkte ruimte of kennis van de sport. Zo gebeuren er bijvoorbeeld geregeld ongelukken met hockeysticks en ballen tijdens de gymles. Dit zorgt er voor dat gymdocenten hockey steeds minder of minder graag hockey gaan aanbieden in hun les. Team Streethockey wil een vorm van hockey bieden die ervoor zorgt dat de hockeysport weer populair wordt op school. Tijdens een workshop hockey op school staat het aanleren van veilig en leuk hockeyen voorop.

Voor wie is de hockey op school workshop?

Iedereen die passie heeft voor sport en er voor open staat een nieuwe vorm van hockey aan te gaan bieden. Wil je niet meer alleen het traditionele hockey aanbieden dat snel gevaarlijk wordt in de gymles, maar een veiligere en leukere vorm leren kennen. Het maakt daarbij niet uit of je al ervaring met hockey hebt of niet. Tijdens een workshop zorgen wij ervoor dat alle niveaus en alle deelnemers mee kunnen doen.

Wat gaan we tijdens een workshop doen?

Onze workshop is gebaseerd op het “Train the Trainer” principe en bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk. Tijdens het theorie gedeelte nemen we alle essentials van streethockey én het geven van hockey met je door. Daarna brengen we deze theorie in de praktijk. Samen met andere deelnemers ga je aan de slag met het oefenen van hockey en streethockey vaardigheden. We bieden je voldoende handvatten om aan het einde van de workshop zelf verschillende streethockeyvormen aan te bieden.

Boek nu!

Workshop, demo of clinic ?

Team Streethockey biedt workshops, demo’s en clinics aan. Weet je niet precies welke activiteit je moet kiezen en wat het verschil hiertussen is? Check dan even deze pagina, waar we onze diensten voor je vergelijken.