Hockey in de wijk

  • 1,5 uur
  • Max 20 personen
  • Deelnemers krijgen stuk praktijkles over de invulling van hockey in de wijk. Er worden handvatten gegeven en basis skills aangeleerd.
  • Er worden oefeningen besproken die werken in de wijk en voorbeelden besproken van al actieve pleinen op het gebied van hockey.

Tijdens een workshop “hockey in de wijk” leren we je de vorm “streethockey” kennen. We laten zien wat deze vorm inhoudt en hoe je deze activiteit kunt overbrengen op andere deelnemers.

Veilig en leuk hockeyen

Wil jij graag hockey activiteiten op jouw plein, maar weet je niet hoe je dit doet of veilig houdt? Dan is de hockey in de wijk workshop wat voor jou. Tijdens deze workshop nemen de trainers van Team Streethockey je mee in de wereld van streethockey, een vorm van hockey die veiliger en leuker aangeboden kan worden dan het traditionele hockey. Hockey komt niet altijd over als een veilige sport voor jongen kinderen, zeker met beperkte ruimte of kennis van de sport. Zo gebeuren er bijvoorbeeld geregeld ongelukken met hockeysticks en ballen tijdens de gymles. Dit zorgt er voor dat gymdocenten hockey steeds minder of minder graag hockey gaan aanbieden in hun les. Team Streethockey wil een vorm van hockey bieden die ervoor zorgt dat de hockeysport weer populair wordt op school. Tijdens een workshop hockey op school staat het aanleren van veilig en leuk hockeyen voorop.

Voor wie is de hockey in de wijk workshop?

Iedereen die passie heeft voor sport en er voor open staat een nieuwe vorm van hockey aan te gaan bieden. Het maakt daarbij niet uit of je al ervaring met hockey hebt of niet. Tijdens een workshop zorgen wij ervoor dat alle niveaus en alle deelnemers mee kunnen doen.

Wat gaan we tijdens een workshop doen?

Onze workshop is gebaseerd op het “Train the Trainer” principe. We bieden een stuk praktijkles waar we informatie geven over invulling van hockey in de wijk. Er worden handvatten geboden en basis skills aangeleerd. Daarnaast worden oefeningen besproken die werken in de wijk en we bespreken voorbeelden van pleinen waar al actief hockey gegeven wordt. Samen met andere deelnemers ga je aan de slag met het oefenen van hockey en streethockey vaardigheden. We bieden je voldoende kennis om aan het einde van de workshop zelf verschillende streethockeyvormen aan te bieden.

Boek nu!

Workshop, demo of clinic ?

Team Streethockey biedt workshops, demo’s en clinics aan. Weet je niet precies welke activiteit je moet kiezen en wat het verschil hiertussen is? Check dan even deze pagina, waar we onze diensten voor je vergelijken.