Blog

De verschillende streethockey skills

Natuurlijk is het altijd gaaf om meteen de meest coole streethockey skills te kunnen, maar iedereen moet bij het begin beginnen. Maar wat zijn nou eigenlijk de makkelijkste skills, en welke tricks dienen als basis voor de rest van de skills? Wij zijn er van overtuigd dat je met deze informatie een stuk verder zult komen met het oefenen van de skills en na een korte periode van oefenen al snel verschillende gave combinaties zult maken!

Streethockey skills tutorials

Samen met de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) hebben wij super handige filmpjes gemaakt waarin de basis skills zijn vast gelegd en stap voor stap worden uitgelegd. Aan de hand van deze filmpjes kun jij de tricks na doen en er nog beter in worden. Ben je nou benieuwd welke tutorials er allemaal zijn, download dan de methode via deze link.

Mijn favoriet is een variant van de bekende Indian Dribble. De techniek waarbij we de bal van links naar rechts halen. Basketballers zouden dit als de beste moeten kunnen door een variant te maken waarbij ze de bal onder hun benen heen en weer spelen, maar waarom zou je dit als hockeyer niet oefenen? Bekijk deze trick nu op Youtube.

Het kan altijd gekker en hoeft niet altijd te kunnen in de wedstrijd om het toch leuk te maken. Met de bal en hockeystick kan je verschillende nummers maken door gebruik te maken van de turn als basistechniek. Deze skill is eigenlijk een dubbele turn waarbij de bal en stick door de benen gaat.

Hockey freestyle skills

Bovenstaande tricks zijn beide op de grond uitgevoerd. Maar het echte werk zijn natuurlijk de skills tijdens het hooghouden. Samen met de FIH (International Hockey Federation) maakten wij in aanloop naar de Pro League een serie met daarin verschillende skills uitgelegd. Onze signature move waarbij we de bal boven ons hoofd houden is een skill die erg vaak voorbij komt op social media. Samen met de producer noemden we deze skill ‘The Down Under’.

Wil je nou het ultieme bereiken in je hockey freestyle show dan moet je toch wel de stickflip proberen, en voor de echte skillers hebben we het dan over de stick flip waarbij je bal weer opvangt in de bolle kant van je stick. Er zijn maar weinig mensen die dit beter kunnen dan onze Jesse.

Streethockey skills leren

Het belangrijkste is oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Bekijk daarbij zeker de video’s op onze instagram voor nieuwe inspiratie en de tutorials als je toch nog een tip nodig hebt. Wil jij deze tricks leren van de skillers van Team Streethockey, kijk dan eens bij onze clinics. En misschien kunnen wij een keer bij jullie langskomen om de nieuwste skills en tricks aan te leren. Ben je op zoek naar extra entertainment en wil je de vetste Hockey Freestyle Show zien? Kijk dan bij onze demo’s, wij laten onze streethockey skills zien aan de kijkers!

Ga terug